Jak už jsem dříve psala, má láska ke španělštině vznikla díky sledování latinskoamerickych telenovel v televizi, když jsem byla malá holčička. Byla to skvělá možnost poslouchat španělštinu v televizi, protože v Srbsku není dabing u zahraničních filmů a seriálů.

Dnes díky internetu nalezneme nekonečné možnosti, jak se učit španělsky, a často zadarmo. Mně osobně více vyhovuje učit se cizí jazyk pomoci videí než z učebnic.

Slyšeli jste někdy výraz vlog? Jedná se o blog ve video formátu, při kterém se osoba, které se dnes říká youtuber, vyjadřuje pouze ústně a natáčí sebe nebo své okolí.

Sledování vlogů mě velmi baví, protože se dozvídám tolik zajímavých informací, ať už se jedná o gastronomii, cestování, nebo bláznivé nápady atd. 

V tomto článku chci shrnout svých TOP 5 kanálů na YouTube ve španělštině.

LOS MUNDO

Jedná se o cestovatelský vlog pětičlenné španělské rodiny, která už druhým rokem cestuje po Latinské Americe v karavanu. Mají velké plány, a to cestovat ještě nejméně 4 roky a objet Severní Ameriku a Asii. Líbí se mi, že jsou velmi upřímní a mimo jiné sdělují, na jaké problémy na svých cestách narazili a taky kolik je stojí cestování a kolik vydělávají. 

→ Jejich dobrodržství můžete sledovat  zde.

JAIME CAMIL

Jedná se o mého oblíbeného mexického herce a zpěváka. Minulý rok se z něj stal youtuber a natáčí většinou výlety se svou rodinou. Ve videích mluví jak španělsky, tak anglicky. Jaime se proslavil díky telenovele La fea más bella (komická adaptace kolumbijské Ošklivky Bety). Velký úspěch taky získal v americkém komediálním seriálu Jane the Virgin.

Jeho kanál najdete zde.

DE MI RANCHO A TU COCINA

Pokud vás zajímá, jak vaří mexická babička, kterou už sleduje 3,5 milionu lidí, tak začněte sledovat tento kanál. Upřímně, ještě jsem nezkoušela ani jeden recept, nicméně její videa mě uklidňují. Její skromnost a příjemný hlas mi vždy zlepší náladu.

Její skvělý kanál o vaření najdete zde.

RESILENTOS

Jelikož jeden z mých velkých snů je navštívit New York, baví mě dívat se na vlogy, které ukazují, jak se žije ve městě, které památky navštívit, kde se dobře najíst, na co naopak dávat pozor atd. A jeden z těch kanálů, které doporučuji, je RESILENTOS. Henry (Nezjistila jsem, zda je to jeho opravdové jméno, nebo se jmenuje Enrique a Henry je jméno v angličtině. 🙂 ) pochází z Peru a momentálně bydlí s přítelkyní v New Yorku a natáčí videa. Moc se mi líbí jeho španělština. 

Sledovat jeho kanál můžete zde.

CECI SAIA


Ceci je youtuberka z Argentiny a živí se natáčením videí. Její kanál jsem objevila, protože mě zajímal život a památky v Madridu, kde se momentálně přestěhovala. Ve videích popisuje skoro vše co dělá, jak edituje videa, kolik stojí život v Madridu atd. Dozvíte se spoustu věcí a hlavně uslyšíte krásnou španělštinu z Argentiny. 

Její kanál, kde vypráví o bydlení v Madridu, najdete zde.

P.S.: Má dokonce ještě jeden kánál, kde vypráví o všem možném. 🙂

A na závěr chci ještě zmínit YouTube kanál, který sice není vlog, ale najdete v něm  videa z populárního podnikatelského programu, a to Shark Tank México. Jinými slovy si říkají Tiburones. 🙂 Baví mě dívat se na zajímavé podnikatelské nápady, ale především jsou mi sympatičtí investoři. Pokud vás zajímá tento program, ale z jiného latinskoamerického státu, stačí zadat do vyhledávače, například: Shark Tank Colombia atd.

V tomto článku jsem shrnula pár mých oblíbených YouTube kanálů ve španělštině, na které se momentálně dívám a inspirují mě. Na Youtube jich najdete nespočet. Doporučuji si vyhledat nějaký, který vás bude bavit.
Budu ráda, když mi napíšete, který je váš oblíbený a proč. 

Váš košík